Epinikion (BE) & Cathubodua (BE)

Ben jij klaar voor een avond vol symphonische metal?
Zet zaterdag 21 oktober in je agenda!
Op deze avond staan er maar liefst twee female fronted Belgische metalbands op het podium om jouw mee te slepen met hun betoverende en melodieuze muziek.

Epinikion (BE)
Nadat Robert en Renate hun topsport(coaching)loopbaan hadden beëindigd, kwam Robert op het idee om iets in de muziek te gaan doen. De combinatie van zijn elektrische gitaarspel en de klassieke piano van Renate leidde bijna vanzelf tot de keuze voor symfonische metalmuziek. Als bandnaam kozen ze voor ‘Epinikion’, wat ‘hymne voor de winnaar’ betekent. In het oude Griekenland werden de heroïsche verhalen van atleten na hun overwinningen op grote evenementen in een epinikion bezongen. Een feniks werd aan de bandnaam toegevoegd, als teken dat atleten als muzikanten uit hun as herrezen.

Al snel bleek dat de muziek goed werd ontvangen en werd het speelgoedkeyboard van de zoon van Renate ingeruild voor een heuse synthesizer. Vanaf het allereerste begin combineerde Epinikion zware gitaarriffs met subtiele progressieve metalinvloeden, aangevuld met harmonische en soms bombastische orkestrale lijnen. Deze combinatie leidt tot een eigen geluid, gewaardeerd door een breed publiek.

Cathubodua (BE)
Cathubodua is een Belgische symfonische metalband die opkwam in de internationale muziekscene met hun krachtige mix van symfonische elementen, zware riffs en boeiende verhalen. De band, opgericht in 2013, kreeg al snel erkenning voor hun unieke geluid en dynamische live optredens.

De band ontleent zijn naam aan een mythische figuur in de Keltische folklore, die een machtige krijgergodin vertegenwoordigt. Net als hun naamgenoot belichaamt Cathubodua kracht, passie en de etherische schoonheid van het metalgenre. Ze combineren de grootsheid van symfonische arrangementen met intense gitaargedreven melodieën, waardoor een meeslepende muzikale ervaring ontstaat.

Cathubodua heeft een unieke plek veroverd binnen het symfonische metalgenre. Hun muziek wordt gekenmerkt door zijn rijke orkestratie, grandioze arrangementen, vaak geïnspireerd door mythologie, folklore en epische verhalen voor songteksten

Datum

ZA 21 OKT 2023

Tijd

20:30 - 23:30

Evenement categorieën:

Organisator

Fort33

Phone: +31334945691

Email: programma@fort33.nl

Locatie

Fort33

Bavoortseweg 25

3833 BM

Leusden, NETHERLANDS

Google Maps Apple Maps