Loading Events

« All Events

  • This event has passed.
Endeavour

Frontstage Live

Event Navigation

Op vrijdag 29 april komt Frontstage on Tour langs bij Fort33. Op deze avond komen verschillende jonge talenten hier hun kunsten vertonen.

 

Over Frontstage

Frontstage biedt jonge talentvolle muzikanten een ontwikkeltraject op maat. Passend bij waar je staat en wat jou of jullie helpt om je te ontwikkelen naar een professioneel niveau. Professionals uit de muziekindustrie begeleiden je, leren je de kneepjes van het vak en ook hoe de muziekwereld werkt. Creatief en zakelijk. Je werkt aan de hand van concrete leerdoelen. Je gaat je ontwikkelen op techniek, performance en vaardigheden die je nodig hebt om je weg te vinden.

Frontstage bestaat uit Frontstage Talent, ontwikkeling-op-maat; Frontstage Live, een Tour langs podia om ervaring op te doen; en Meet ups om te leren van professionals en over verschillende onderwerpen.

 

Lars Doornkamp

Lars is een singer-songwriter uit Austerlitz die zichzelf begeleid op gitaar. Zijn muziek is geïnspireerd door bijvoorbeeld de vernieuwende denkwijze van de band Queen en het gevoel die de zanger Freddie Mercury in de liedjes legt. Lars maakt muziek waarmee hij graag mensen wil raken. “Ik wil graag dat mensen zich ergens in mijn muziek kunnen vinden ook al zijn het niet dingen die zij zelf hebben beleefd.”

Lars Doornkamp

 

Endeavour

Endeavour is een 5 koppige band uit Zeist die bestaat uit zangeres Jasmijn die ook hier en daar wat gitaar meespeelt, lead gitarist Pieter, bassist Marc, keyboardspeelster Iris en drummer Philip. Endeavour onderscheidt zich door het gebruik van de instrumenten: elk instrument krijgt zijn moment in het spotlight in de door hen zelf gecomponeerde nummers. Met invloeden van bands zoals Halestorm, Within Temptation en Dream Theater pakt Endeavour het beste van de drie om hun symfonische en dynamische stijl optimaal neer te zetten.

Strijdlust, vurigheid, en vrijheid zijn duidelijk verweven in het eigen werk van Endeavour. In hun muziek kunnen de bandleden hoofd en hart legen. Frontwoman Jasmijn schrijft teksten vanuit haar eigen ervaringen in het leven en hun muziek is als een bevrijding van een onbespreekbare wervelwind aan gedachtes en emoties.

De muziek van Endeavour is een en al energie en voor de bandleden een uitlaat voor hun emoties. Donkere randjes worden met ziel en zaligheid aan het licht gebracht. De manier van ontspannen en toch alles eruit gooien is voor Endeavour onmisbaar geworden. Met temperament, wilskracht en plezier verwerken zij de gerafelde kanten van de liefde, vriendschap, familie en relaties in hun nummers. Vol in het leven staan, willen (uit)leven en vooruitstrevende kracht kenmerken deze sterke formatie.

Endeavour is vier jaar geleden begonnen als coverband, en speelde een grote verscheidenheid aan nummers binnen het hardrock genre. Endeavour telde toen, net als nu, vijf jonge energieke leden die ervaring op wilden doen in een band. Na een tijdje werd het tijd voor een nieuwe uitdaging, het schrijven van eigen nummers. Vanuit die nieuwe motivatie en de mogelijkheid om de eigen creativiteit van de leden te benutten, ontplooide de muziekstijl van Endeavour zich.

Endeavour is erop gebrand om de wereld de energie van de band te laten voelen. Eind 2021 brengen zij hun eerste EP uit en volgen concerten voor alle metalheads in Nederland en daarbuiten. Endeavour heeft al een selectieplek bemachtigd bij Kunstbende Utrecht in 2020 en in 2019 wonnen ze de publieksprijs bij On Stage. Endeavour is er klaar voor!

 

AEM

De band AEM (Amersfoorts Ebullient Musicians) begon als een klein recreatief bandje van de Scholen in de Kunst: Joram als gitarist en lead zanger, Dirk als drummer en Josefien als bassist en tweede stem. We begonnen met wat zelfgeschreven nummers voor een optreden van de muziekschool, dat helaas niet doorging door corona. Ondanks de quarantaine en maatregelen bleven we toch elke maandag spelen en ons repertoire uitbreiden, en langzaam groeiden we uit tot meer dan alleen een recreatief bandje.

Toen corona wat wegzakte en optredens weer mogelijk werden mochten wij als AEM onder andere optreden op het grachtenfestival van Vathorst en in het ICOON theater, wat een groot succes was. Ons debuut optreden gaf ons honger naar meer en de introductie van Wiebe, de nieuwste gitarist in de band, gaf aan dat de band alleen maar beter kon worden. Nu zijn we te vinden op Instagram, doen we mee aan bandwedstrijden zoals de Kei van Amersfoort, en nog steeds spelen we elke maandag middag met de droom om uiteindelijk door heel Nederland bekend te worden.

AEM

 

Iza

Laura

Mart

Details

Date:
29 April
Time:
20:30
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Fort33
Phone: +31334945691
Email: nick@fort33.nl

Venue

Fort33
Bavoortseweg 25
Leusden, Netherlands
+ Google Map