NIEUWS

Concert Brand New Cadillac wordt verplaatst

Brand New Cadillac

Beste bezoeker,

In verband met de aangescherpte maatregelen is het helaas niet mogelijk om op zaterdagavond 13 november 2021 het concert van Brand New Cadillac te organiseren. Wij zijn met de band in overleg om hiervoor een nieuwe datum te vinden. We laten het u z.s.m. weten wanneer de nieuwe datum gevonden is. Tickets blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum, u hoeft hiervoor niets te doen.

Voor vragen kunt u altijd even mailen naar info@fort33.nl. Onze excuses voor het ongemak en we hopen u snel weer in ons mooie podium te mogen verwelkomen.

Inschrijvingen Grote Prijs van Leusden Geopend

Grote Prijs van Leusden

Na een online editie in 2020 is de Grote Prijs van Leusden is terug van weggeweest!

Grote Prijs van Leusden is een jaarlijks terugkomende wedstrijd waar muzikanten de strijd met elkaar kunnen aan gaan om de Grote Prijs in de wacht te slepen met hun eigen gemaakte werk.

In 1993 is de Grote Prijs van Leusden ontstaan om lokaal opkomend talent een podium te bieden en hun eigen gemaakte werk te promoten en podiumervaring op te doen.

Eisen:

 • Muzikanten moeten uit provincie Utrecht en omstreken komen.
 • Alleen eigen werk is toegestaan.
 • Beschikbaar zijn op zowel 28 januari als 4 februari.
 • Plezier hebben in wat je doet 🙂

Meedoen?

Stuur voor 12-12-2021 een mail naar nick@fort33.nl met daarin informatie over de band/artiest en een link/bestand waarop jouw muziek te beluisteren is.

Genieten van al het talent? Tickets zijn aan de deur verkrijgbaar.

De voorrondes zullen plaatsvinden op 28 januari en 4 februari.

Voor meer informatie neem gerust contact op via nick@fort33.nl of bel 033-4945691

Taalkunstenaars gezocht

GO SPOKEN

Fort33 is op zoek naar schrijf- en voordrachttalent. Geïnteresseerden in het Nederlandse taalgebied kunnen drie bijdragen inleveren tot 20 augustus. Daarna zal een deskundige jury een aantal inzenders uitnodigen om live hun teksten voor te dragen.

Veel mensen zoeken naar een vorm om hun gevoel en hun belevenissen onder woorden te brengen. Het is goed als ze een podium krijgen om hun werk te laten horen en feedback van het publiek en de jury te krijgen.

Fort33, cultureel centrum in Leusden, organiseert onder de naam ‘GO SPOKEN’ een wedstrijd voor iedereen die bezig is met rap, spoken word en/of poëzie.

Deelnemers kunnen video-opnames en geschreven bijdragen inleveren. Aan de inzendingen zijn geen voorwaarden verbonden qua vorm en lengte.

Deelnemers krijgen begin september een reactie op hun werk. De jury zal dan een aantal mensen uitnodigen.

Er zijn een aantal mooie prijzen te winnen zoals het uitbrengen van een eigen dichtbundel!

Inzendingen kunnen ingestuurd worden naar aanmelden@fort33.nl

Livestream Lezing Pauline Broekema

Pauline Broekema

Foto Pauline Broekema: Merlijn Doomernik

 

In samenwerking met Rotaryclub Leusden en Theater de Tuin organiseren wij 20 april via onze livestream een lezing van Pauline Broekema. De lezing is helemaal gratis te volgen via de website van Fort33.

76 jaar vrijheid

Met deze voorjaarslezing probeert Rotaryclub Leusden niet alleen een mooie spreker aan het woord te laten, maar ook aan het internationale jaarthema een lokale bijdrage te leveren. Dit jaar is dat  ”Rotary Opens Opportunities“ en dat doen we  tegen de achtergrond van “76 jaar vrijheid”.

Pauline Broekema

We zijn blij dat we  Pauline Broekema journaliste en schrijfster bereid hebben gevonden om voor ons de lezing te verzorgen. Pauline schreef onder ander het boek ‘De tekenares van Montparnasse’ over de Joodse Edith Auerbach en het  ‘Het uiterste der zee’. Dat laatste boek over de familiegeschiedenis van de Joodse Sara is het indrukwekkende verhaal van mensen die een voor een verdwenen, maar door het verhaal heel beeldend tot leven zijn gebracht.

In haar werk besteedde Pauline Broekema vaker aandacht aan oorlogsverhalen, zoals haar eigen familiekroniek het Boschhuis (dat deels ook gelokaliseerd in de regio Eemland). Daarnaast heeft zij als journalist verschillende items gemaakt rond Marga Minco en Kamp Amersfoort.

We zullen met haar in gesprek gaan over het belang van Herdenken en Vieren, hoe we het heden en verleden kunnen verbinden en de aandacht van jongeren hiervoor. Zo kunnen we door connectie te maken met het verleden het belang van de bevrijding voor onze huidige wereld kracht bijzetten.

Fort33

Pauline Broekema spreekt op dinsdag 20 april via een online verbinding. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis via www.fort33.nl.

Rotary in De Tuin

Rotary in De Tuin is een initiatief van Rotaryclub Leusden en Theater De Tuin. Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt een bijdrage van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

365 dagen in 48 uur tijdens FORTY8 HOURS

FORTY8

Het is inmiddels ongeveer een jaar geleden dat het coronavirus in Nederland opdook. De klappen van het virus en de lockdown zijn overal zwaar gevallen. Zo ook bij Fort33. Het jaar 2020 wordt ook wel een verloren jaar genoemd. Daarom organiseert Fort33 een jaar aan activiteiten in 48 uur tijdens ‘FORTY8 HOURS’.

Activiteiten uitgesteld vanwege nieuwe maatregelen 13 oktober

Fort33

Vanwege de nieuwe maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt om de volgende activiteiten te verplaatsen of annuleren:

 • Ghear Band Rehearsal meets Public
 • Sunday Jamsessions met Blinde Ed
 • Bitter Lemon
 • Scarefort
 • Drive In Bioscoop
 • Drive In Disco
 • FORT HAPPY Anders
 • West and Merk

Op het moment dat er een nieuwe datum bekend is worden tickethouders en mensen met een reservering hier via de mail over bericht.

Mondkapjes verplicht in FORT33

Mondkapjesplicht
Fort33 vindt de gezondheid en veiligheid van de bezoekers en vrijwilligers erg belangrijk. Sinds vanmiddag heeft het kabinet het dringende advies afgegeven om in alle publieke ruimtes een mondkapje te dragen. Vanaf vandaag is het in Fort33 ook verplicht om een mondkapje te dragen. Geen zorgen, zodra je plaats neemt op je zitplaats mag je het mondkapje af doen. Op het moment dat je weer opstaat dien je deze weer op te zetten.
Vanaf vrijdagavond zijn bij Fort33 ook mondkapjes te koop.

Concert Benighted geannuleerd

Benighted

Helaas zijn we vanwege de maatregelen rondom het coronavirus genoodzaakt om het concert van Benighted te annuleren. Ticketkopers zijn via de mail op de hoogte gebracht. Excuses voor het ongemak. We hopen ze in de toekomst in Leusden te kunnen verwelkomen.

Bouwkamp Bericht: Tot woensdagmiddag Code Geel!

Code Geel

Beste Bouwers,

Vanaf vanavond worden er zware windstoten verwacht. Tot woensdagmiddag 26 augustus wordt er voor heel Nederland Code Geel afgegeven door het KNMI. Omdat wij de veiligheid van uw kinderen voorop stellen hebben wij daarom in overleg met de veiligheidsdiensten besloten om pas ’s middags te beginnen met Bouwkamp.

Uw kinderen zijn woensdag 26 augustus vanaf 12:00 uur welkom op het bouwkamp terrein. Vergeet niet om ze warme (regen)kleding mee te geven.

Brengen                              Halen

6-8 jaar                 12:00 – 12:15                     16:00 – 16:15

9-10 jaar              12:15 – 12:30                     16:15 – 16:30

11-12 jaar           12:30 – 12:45                     16:30 – 16:45

 

Als u in de problemen komt met werk zijn we vanaf 9:15 aanwezig voor noodopvang.

 

Voelt u zich er niet prettig bij om uw kind morgen naar Bouwkamp te laten gaan dan is dat geen probleem. Afmelden is morgen niet nodig.

Vertel het vooral door aan vrienden en kennissen! We communiceren verder voornamelijk via de Facebook van Bouwdorp en de website van FORT33.

Verschillende activiteiten verplaatst vanwege hitte

Tie Dye

Vanwege de tropische temperaturen van komend weekend zijn wij helaas genoodzaakt om verschillende activiteiten te verplaatsen. In Fort33 is geen airco aanwezig. Wij kunnen met deze temperaturen geen ruimte bieden waarin we een minimale mate van comfort kunnen garanderen.

De Knutselmiddag Tie Dye voor kinderen wordt verplaatst naar woensdagmiddag 19 augustus. De tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Ook de Kidsvoorstelling met Blinde Ed van dinsdag 11 augustus zal verplaatst worden vanwege de hitte. De nieuwe datum voor deze voorstelling is zaterdag 5 september. Ook hiervoor blijven aangeschafte tickets gewoon geldig voor de nieuwe datum. Mensen met een ticket krijgen hier via de mail ook nog bericht over.

Ochtendshow Lejo (3+) samen met middagshow

Lejo
Vanwege het achterblijven van inschrijvingen voor de ochtendshow (3+) van Lejo gaan we de ochtendshow (3+) samenvoegen met de middagshow (5+) tot een middagshow voor alle kinderen. De show zal plaatsvinden om 14:00 uur in Fort33. De deuren gaan open om 13:30.
 
Ticketkopers voor de ochtendshow (3+) krijgen hiervan nog apart bericht via de mail. Voor mensen die een ticket gekocht hebben voor de middagshow veranderd er niets. Gekochte tickets voor de ochtendshow (3+) blijven gewoon geldig voor de middagshow.
 
Voor vragen kunt u mailen naar info@fort33.nl of bellen naar 033-4945691.

SHOWS DE PAARSE GOOCHELAAR VERPLAATST

Paarse Goochelaar

BELANGRIJK!

De shows van De Paarse Goochelaar worden verplaatst!

Wij hebben net te horen gekregen van De Paarse Goochelaar dat hij bij de huisartsenpost zit en er een aantal hechtingen in zijn hand gezet moeten worden. Hij is daarom helaas niet in staat om de shows te spelen op donderdag 31 juli.

Wij willen de show graag verplaatsen zodat jullie hier alsnog van kunnen genieten. Meer informatie over de nieuwe datum volgt zo snel mogelijk.

Voor vragen kunt u bellen naar 033-4945691 of mailen naar info@fort33.nl

MENU