TER ZIELE, Sordid Empire & Solace

TER ZIELE
Met een gezamenlijke voorliefde voor bands als Sumac, Amenra, Cult Of Luna en Briqueville bundelen de bandleden van Ter Ziele eind 2020 hun krachten om een eigen draai te geven aan het doom genre.
Met zware, dramatische riffs, lompe drumpartijen en ijzige vocalen worden de grenzen van het bestaande muzikale kader opgezocht en laten de bandleden zo hun affiniteit met post –en blackmetal doorschemeren.
Thematisch wordt er gefilosofeerd over de grotere levensvragen, zoals de obstakels van de geest en het weemoedige toekomstperspectief voor de mensheid.

Sordid Empire
Sordid Empire, opgericht in april 2023, is een Blackened Doom band uit Leusden.
De band bestaat uit Remco (gitaar en zang), Eveline (basgitaar) en Spiros (drums) en werd geboren uit een gedeelde passie voor duisternis en de rauwe expressie van de menselijke ziel.
Inspiratie voor de muziek van Sordid Empire wordt gevonden in de bands die al tijden bestaan of hebben bestaan zoals: Celtic Frost (Monotheist), Triptykon, Winter, Samael, Sunn O))), Oak en Monolord.
Sordid Empire smeedt een unieke klank van Doom met Black Metal invloeden, gekenmerkt door intense schreeuw, krachtige gitaarklanken, baslijnen doordrenkt met zware fuzz, en drumritmes die als stompende donderslagen fungeren. De lange en meeslepende nummers met autobiografische teksten snijden diep in de ziel, en vertellen je een compleet verhaal.

Solace
A brooding heat thickens the air, pregnant with flies, feasting on monuments of transience.
The stench of putrification intoxicates your synapses and turns the long gone promise of a carefree childhood into a festering open wound.
The nursery rhymes that reminded you of love, turn into eerie psalms in praise of false promises and disappointment.
Solace presents you an adequate amount of human suffering.
Hope is life, now all is gone...

Datum

ZA 25 MEI 2024

Tijd

20:30 - 23:30

Evenement categorieën:

Organisator

Fort33

Phone: +31334945691

Email: programma@fort33.nl

Locatie

Fort33

Bavoortseweg 25

3833 BM

Leusden, NETHERLANDS

Google Maps Apple Maps