IJzersterk Indoor
ABOUT

IJzersterk Indoor gaat op 6 januari 2024 los met de allereerste editie van dit gloednieuwe metalfestival!
Met de ijzersterke line-up beloofd het een onvergetelijke dag te worden vol met snoeiharde instrumenten en vocals die recht door je trommelvlies beuken!

LINE-UP

TANKZILLA - SHINIGAMI - SKALDGRIM - SHOOT THE MESSIAH - DARKNESS WITHIN - TBA

TANKZILLA
Nadat Peter Pan Speedrock definitief de plug eruit trok, stuitte zanger-gitarist Peter van Elderen op voormalig Wolfskop-drummer Marcin Hurkmans. Zodra dit stel grondige muziekjunkies ging jammen, voelde het alsof hun motoriek verstrengeld was. In de Lichtstad sloegen de bliksems in en alle stoppen door. Sinds die frankensteinerij zijn het elektromagnetische broeders met andere moeders. Dit tweekoppige monster heeft het platwalsvermogen van een dubbelgepantserde tank, gewapend met een arsenaal aan riffs en beats van Godzilla-kaliber. In de geest van Repomen – Peters ronkende Roadburn-alumni uit een vorig leven – wordt de asfaltgroove tot boogie-gruis verpulverd. TankZilla slaat op tilt.

SHINIGAMI
Bandleden van MaYaN, Pestilence, Orphanage, Ancient Rites, Bleeding Gods, Hordearii (Tribal Spirits), Gizåh and Silicon Head hebben hebben hun krachten gebundeld om de nieuwe death-thrash-outfit Shinigami te creëren.

SKALDGRIM
De vijfkoppige formatie, vernoemd naar naar de bloeddorstige Noorse godheid Skald en zijn krijgers, brengen ons geïnspireerde melodieuze death metal. Met grimmige verhalen uit de Noord Europese windstreken die tot leven komen en soms visueel worden door de inzet van strijdende krijgers. SkaldGrim legt daarmee de link naar de vroege middeleeuwse tijdgeest. Wie echter een folkloristisch uitstapje verwacht komt bedrogen uit, het sympathieke heren-gezelschap uit het oosten van het land maakt gewoon melodieuze death metal overgoten met melodieën en zij doen dat inmiddels al meer dan 10 jaar.

SHOOT THE MESSIAH
Shoot the Messiah is een thrash/death metalband die gevormd was in het begin van 2015. Het was duidelijk dat er een verschil zat in metal stijlen. Maar deze verschillen mengde zich samen tot een brute, gepassioneerde en een gedifferentieerde constructie dat Shoot The Messiah is geworden. In 2019 bracht Shoot the Messiah hun debut album: “Kill All Gods” uit. Een album dat de gedifferentieerde constructie naar voren brengt met één visie: Vorm eerst een eigen mening, voor je de mening van een ander opvolgt.” Een verzet tegen kuddegedrag. Shoot the Messiah is momenteel bezig met nieuw materiaal dat in 2023 zal zorgen voor nieuwe releases. De nieuwe nummers zullen een combinatie zijn van death metal in combinatie met klassiek orkest. Het nieuwe materiaal, dat loert op de horizon, zal het licht van de horizon laten doven in duisternis. Bij komende optredens zal het publiek al een glimp opvangen van de duistere kant van de aankomende releases.

DARKNESS WITHIN
Het concept van Darkness Within is uniek: deze in 2019 opgerichte band heeft een directe link naar de heavy doom van de roerige jaren 90. Bandleden Gregor (gitaar en zang) en Remco (bas en zang) speelden in de jaren 90 samen in een heavy doom band waarin veel van de huidige nummers hun oorsprong vinden. De songs zijn destijds nooit opgenomen of uitgebracht, waardoor er een authentieke band staat te spelen die je terugneemt naar de tijd waarin metal nog van metaal was gemaakt! Verder legt drummer Maarten een strakke en geïnspireerde basis onder het metaal van Darkness Within en gitarist Tim voorziet de songs van melodie en vakkundig laswerk. Darkness Within gaat diep en zoekt naar lichtpunten in het donkerste donker en onderzoekt in haar songs en teksten de psychologie en spiritualiteit van de mens, waardoor de teksten op verschillende manieren kunnen worden gelezen en gehoord; van licht vertier tot diepzinnige kost. Niks is zeker in het leven, maar wat wel zeker is, is dat Darkness Within er vol voor gaat en daarin de zaal meeneemt in een energiek jaren 90 metalfeest!

Ilmarinen
Als winnaars van de poll voegt niemand minder dan Ilmarinen zich toe en maakt de IJzersterk line-up compleet. Met hun blend van Folk en Metal gecombineerd met een excentrieke live show openen ze de eerste indoor editie van IJzersterk op een manier waarop alleen Ilmarinen dat kan!
Ook kan je op deze dag het nieuwe werk van hun EP "Gold" live komen aanschouwen.

TICKETINFO
Early bird ticket : € 12,50
Voorverkoop : € 15,00
Deurverkoop : € 17,50

Datum

ZA 6 JAN 2024

Tijd

16:00 - 00:30

Evenement categorieën:

Organisator

Fort33

Phone: +31334945691

Email: programma@fort33.nl

Locatie

Fort33

Bavoortseweg 25

3833 BM

Leusden, NETHERLANDS

Google Maps Apple Maps